Finn dine favoritter, og sikre deg et godt resultat med våre tips og råd om selvbruning!

Når vårsolen endelig kommer føles huden plutselig skrekkelig hvit og grå. Og bare ankler og lettere klær gir et akutt behov for å få litt mer farge på kroppen. Heldigvis finnes det et hav av gode selvbruningsprodukter der ute som gir både et raskt resultat, og en fin farge. Og frykten for gulrot-farge er det bare å kassere. Kvaliteten på selvbruning har blitt fantastisk god de siste årene.

Men et stort utvalg gjør det også vanskelig å velge! Derfor har vi laget en oversikt over de ulike variantene av selvbruning, så du kan velge den som passer deg best! Nederst i saken får du også tips om hvordan du bør gå fram for å få best mulig resultat!

Produktet for deg!

Krem, gel og mousse

Krem, gel og mousse er klassiske selvbruningsprodukter som passer de aller fleste. Disse skal smøres på ren hud, på samme måte som du ville ha gjort med en bodylotion. Disse konsistensene føles behagelig på huden og produktet skal virke en del timer (stort sett 4-8 timer), før det så skylles av i dusjen. Smører du godt inn og følger rådene, så er dette en trygg og effektiv måte å bli brun på! Du kan også justere virketiden ved å kutte ned på virketiden. Da kan du prøve deg fram for å sikre at du får den fargen du ønsker deg. Blir fargen for lys, gjør du bare samme rutine en gang til.

Spray/mist

Selvbruning i spray- eller mistform er lette sprayer eller mister som sprayes rett på huden. Fordelen med disse er at den lette misten legger seg jevnt på huden, så fargen blir veldig jevn og fin, og dessuten går påføringen raskt. Noen mister skal smøres ut, mens andre bare skal tørke. Les bruksanvisningen godt så du får best mulig resultat. Husk også å stå på et sted som er lett å skylle av eller tørke etterpå. Det kan bli litt søl på gulvet.

Selvbruning til ansiktet

Noen selvbruningsprodukter er laget spesielt for ansiktet. Her finnes det både tradisjonelle selvbruningskremer til ansikt, som har samme fremgangsmåte som de til kropp, og det finnes mister som kan sprayes på enten før eller etter makeup, og som ikke trenger å skylles av. Mulighetene er mange! Felles for dem er at de er laget for ansiktshud, slik at porer ikke tettes og huden i ansiktet ikke irriteres, blir blank eller fet.

Ekspressprodukter

For de som er litt mer utålmodige, så er ekspressprodukter et supert alternativ. Disse kan komme i ulike konsistenser, som mousse-, spray- eller kremform. De fungerer som vanlige selvbruningsprodukter, men med raskere virketid, rett og slett. Med ekspressprodukter får du samme farge på 1-3 timer. Smører du jevnt og er nøye, er dette en supereffektiv måte å få raskt farge på! Perfekt for utålmodige sjeler!

Gradvis farge

Er du litt redd for at selvbruningen skal gi litt for mye farge, finnes det også flere varianter som gir gradvis farge (ofte kalt gradual tan). En gradual tan gir en svak glød første gang den brukes, og bygger sakte men sikkert litt mer farge for hver gang du bruker den. Et supert alternativ for de som vil ha en forsiktig farge, som er ny i selvbrunings-gamet, eller som vil at fargen skal komme gradvis.

Slik får du et perfekt resultat

For at resultatet skal bli så bra som mulig er det viktig å gjøre et godt forarbeid.

Eksfolier

Bruk en peeling noen timer før, eller gjerne dagen før, du bruker selvbruningen, for å fjerne døde hudceller og jevne ut hudoverflaten. Det er viktig for å unngå tørre områder som vil kunne suge til seg ekstra farge og lage skjolder.

Smør godt

Bruk en bodylotion og smør huden godt etter eksfoliering for å bidra til en godt fuktet hudoverflate. Husk å la det gå noen timer fra du bruker bodylotion til du smører på selvbruningen, hvis du gjør det samme dag. Hvis huden har en fet overflate etter kremen kan det gjøre at selvbruningen ikke trekker godt nok inn.


Bruk vott

Hvis du skal bruke et produkt som skal smøres inn i huden er det viktig å bruke en selvbruningsvott. Den gjør at produktet fordeles bedre på huden, og du slipper skjolder på hendene. En vott fungerer utrolig bra og er verdt investeringen!


Ta deg tid

Har du mulighet, er det lurt å legge selvbruningsseansen til en dag du har god tid. Les bruksanvisningen nøye, og vær presis med påføring og virketid. Husk også å vente en liten stund før du kler på deg, og velg svarte klær mens produktet virker. Da slipper du å risikere misfarging på klærne. Og skulle du være uheldig å få en skjolde på huden et sted , så finnes det også en selvbruningsfjerner som hjelper deg med å rette det opp!

Se alle våre selvbruningsprodukter her!