Personvernerklæring

Trenger du hjelp?

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål.

Kontakt oss

Personvernerklæring

Før du kjøper og benytter produkter og tjenester fra Balder Apotek AS avgir du samtykke til at vi kan behandle personopplysninger om deg, og bekrefter å ha lest, forstått, og samtykker til innholdet i denne personvernerklæringen.

Personvernerklæringen beskriver hvilke personopplysninger vi samler inn ved besøk på våre nettsider, og bruk av våre produkter og tjenester, og hvordan vi behandler disse.

Når du besøker våre nettsider lagrer vi dessuten automatisk informasjon om nettlesertype, Internett-tjenesteleverandør (ISP), henvisnings-/utgangssider, operativsystem, dato/klokkeslett, klikkstrøm-data og andre brukeropplysninger som en del av tjenesteanalysen vår. Disse dataene blir ikke koblet til andre opplysninger vi samler inn om deg, og er anonyme.

Personopplysninger og ansvar

Behandlingsansvarlig:

Balder Apotek AS

v/ Apoteker Bjarne Brudeli

Munchs gate 7, 0165, Oslo

E-post: post@balderapotek.no

Telefon: 22 60 40 01

Dersom du har innsigelser med hensyn til personvern eller bruk av data som ikke har blitt behandlet på en tilfredsstillende måte kan du klage til Datatilsynet.

Balder Apotek AS er ansvarlig for behandling av personopplysninger som gjøres i forbindelse med besøk på våre nettsider eller bestilling, administrasjon av våre produkter og tjenester, og i kontakt med oss.

Balder Apotek AS innhenter følgende personopplysninger for å identifisere og registrere kundeforholdet og kontaktpersoner for kundeforholdet:

Fornavn, etternavn, postadresse, telefonnummer og epostadresse.

Hva slags informasjon samles inn?

Handel på Balderapotek.no

For å gjennomføre et kjøp på Balderapotek.no, trenger vi navn, adresse, telefonnummer og e-post adresse. Dette er nødvendig for å sende deg dine bestilte varer, og for å holde deg oppdatert om din levering. Da enkelte av våre varer har 18-års aldersgrense, trenger vi også å vite fødselsdato.

Dersom du oppretter en kundeprofil lagres dine personopplysninger på din konto. Du kan selv endre dine opplysninger fra min side, eller be om at din konto skal slettes. Dersom du gjennomfører et kjøp som gjest, vil personopplysningene kun lagres på din ordre.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring og håndtering av avgifter og evt. retur. Historikken blir slettet automatisk etter ti år.

Klargjøring av e-resept

Ved å benytte vårt skjema for klargjøring av e-resept, må du logge inn hos oss. Vi trenger ditt navn, ditt telefonnummer, din e-post adresse og ditt fødselsnummer å håndtere din reseptforespørsel. Vi lagrer også eventuell kommentar du skriver inn i skjemaet og hvilken leveringsmetode du ønsker. Dersom du ønsker at vi skal sende varene til deg, lagrer vi i tillegg din adresse og ønsket leveringsmetode. All informasjon i forbindelse med dette skjemaet lagres kryptert i vår database og slettes automatisk etter ekspedering av resept.

Nyhetsbrev

Vi har mulighet til å sende deg artikler, gode tilbud og kampanjer på e-post, dersom du samtykker til dette. Ved utfylling av skjemaet for påmelding til vårt nyhetsbrev, lagrer vi ditt navn og din e-post adresse. Denne informasjonen blir lagret på Mailchimp sine servere. Du har til enhver tid mulighet til å melde deg av listen ved å bruke en link du finner nederst i nyhetsbrev du mottar fra oss.

Vipps

Du kan også betale med Vipps på balderapotek.no. Vi lagrer ikke kortinformasjonen din utover å referere til den med en identifikator.

Ser mer informasjon på Vipps sin nettside:

https://www.vipps.no/vilkar/cookie-og-personvern

Statistikk

Balderapotek.no er koblet opp mot den eksterne tjenesten Metorik, for at vi skal få statistikk og rapportering om vårt nettapotek. Metorik henter informasjon om kunder og ordre fra nettbutikken, og lagrer den samme informasjonen som vi gjør i våre databaser. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Metorik.

Distribusjon

Balderapotek.no sender alle ordre via Postnord. Informasjon om din ordre blir lagret i deres EDI leverandør Consignor sine systemer. Ved en eventuell sletting av en konto hos oss, slettes også informasjonen hos Consignor.

Produktanmeldelser

Du har mulighet til å gi din tilbakemelding på våre produkter. Når du benytter skjemaet for å opprette en produktanmeldelse, lagrer vi oppgitt navn, e-post adresse, vurdering og anmeldelse i vår database. Anmeldelsen vises på produktsiden.

Personopplysninger lagres på:

  • servere som driftes av Pro IPS i samarbeid med Responsiv Media AS, og er lokalisert i Norge og/eller EU, med mindre annet er oppgitt.

Balder Apotek AS plikter å slette eller rette personopplysninger som er uriktige. Personopplysninger som er feil eller mangelfulle kan bli oppdatert med opplysninger fra 3. parts registre, inkludert, men ikke begrenset til 1881.no, Posten, Postnord, Kredittopplysningsbyrå (Experian), Brønnøysundregistrene eller andre offentlig tilgjengelige kilder.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er filer som plasseres på din enhet for å samle inn standard informasjon om den besøkende og bruk av nettsiden. De fleste av disse kapslene er nødvendig for at nettsiden skal fungere, og for at du skal kunne handle hos oss. På balderpotek.no bruker vi følgende tjenester/informasjonskapsler:

Google Analytics

Balderapotek.no bruker Google Analytics til å analysere hvordan besøkende benytter nettsiden. Informasjonen som lagres er anonym, og kan f.eks. være antall sidevisninger, antall besøk osv. Hensikten er å øke brukervennlighet på nettsiden, og få et bilde av hva besøkende finner interessant. Informasjonen blir lagret hos Google Inc.

WordPress og WooCommerce er det systemet balderapotek.no er bygget på, hvor WordPress er publiseringsløsning og WooCommerce er butikkløsning. Begge disse tjenestene lagrer nødvendige informasjonskapsler, for at du skal kunne logge deg inn på din konto og gjennomføre et kjøp. Uten disse informasjonskapslene vil ikke siden fungere som den skal.

Metorik

Metorik lagrer informasjon om ordren når et kjøp utføres på balderapotek.no. Hensikten med denne tjenesten er beskrevet lenger opp i denne erklæringen.

Annonsering på Facebook eller Google

Balderapotek.no bruker informasjonskapsler fra Facebook og Google for å kunne gjennomføre målrettet annonsering på disse sidene, samt spore responsen av denne markedsføringen. Vi kan på denne måten også ekskludere annonser for brukere som vi ikke tror vil finne våre annonser relevant.

Behandling av personopplysninger

Personopplysninger hentes inn for at Balder Apotek AS skal kunne utføre de oppgaver og tjenester vi er pålagt å utføre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale. Behandling av personopplysningene skjer innenfor rammen av til enhver tid gjeldende lov og forskrift.

Personopplysningene kan utleveres til tredjepart som Balder Apotek AS samarbeider med, så vel innenfor som utenfor EØS- og EU-området for at vi skal kunne utføre de oppgaver og tjenester vi er pålagt å utføre i henhold til lov, forskrift og/eller avtale, og i tråd med denne personvernerklæringen.

Dersom det foreligger lovbestemt opplysningsplikt overfor offentlig myndighet vil registrerte personopplysninger bli overlevert i henhold til myndighetenes krav.

Innsyn og retting

Du har til enhver tid krav på innsyn i de personopplysninger som er registrert hos oss.

Oppbevaring og sletting

Balder Apotek AS lagrer personopplysninger om kunder i henhold til den enhver tid gjeldende lovgivning. Etter endt arbeid/oppdrag vil noen personopplysninger, først og fremst kontaktopplysningene dine, bestillings- og fakturahistorikk, og kopi av korrespondanse, forbli i vårt register i den utstrekning det er nødvendig for å beskytte juridiske rettigheter eller lovgivningsmessige krav til dokumentasjon.

Dataportabilitet

Du har rett til dataportabilitet. Dette innebærer at du kan ta med deg dine personopplysninger i et maskinlesbart format.

Konfidensialitet og sikkerhet

All dataoverføring som skjer via våre nettsider er kryptert med sikkerhetssertifikat (https). Det foreligger imidlertid ingen garanti for at noen ikke kan få tilgang til slike opplysninger, eller at de ikke blir avslørt, endret eller ødelagt ved brudd på en brannmur eller sikker serverprogramvare.

Siden ingen dataoverføringer over Internett er 100 % sikre, kan vi ikke garantere eller innestå for sikkerheten for opplysninger du sender til oss.

Dersom vi blir oppmerksom på et brudd i ett av sikkerhetssystemene, vil vi underrette deg skriftlig per epost, slik at du kan foreta nødvendige beskyttende tiltak. Ved å bruke våre tjenester eller gi oss personopplysninger, samtykker du til at Balder Apotek AS tar kontakt med deg elektronisk vedrørende sikkerhets- og personvernsproblemer.

Sensitive og konfidensielle personopplysninger

Ingen av våre tjenester krever at du oppgir sensitive eller konfidensielle personopplysninger. Registrering av slike personopplysninger i våre systemer er ikke tillatt, og skal ikke oppgis til Balder Apotek AS under noen omstendigheter.

I de tilfeller du blir bedt om å sende inn kopi av legitimasjon skal personnummeret sladdes.

Tredjeparts funksjonalitet og nettsider

Våre produkter og/eller tjenester inkluderer i noen tilfeller tredjeparts funksjoner, tjenester, apper og linker, fra andre leverandører og nettsteder der personvernpraksisen kan avvike fra vår. Disse tredjepartsfunksjonene kan samle inn IP-adressen din, hvilken side du besøker på nettstedet, og de kan lagre en informasjonskapsel slik at tredjepartsfunksjoner fungerer som de skal.

Tredjepartsfunksjoner kan også samle inn sensitive opplysninger, for eksempel finansielle opplysninger (kredittkort) for å ekspedere kjøp av produkter eller tjenester.

Hvis du sender personopplysninger til noen av disse nettstedene, er disse opplysningene underlagt deres retningslinjer for personvern. Vi oppfordrer deg derfor til å lese nøye gjennom retningslinjene for personvern for alle nettsider du besøker før du avgir personopplysninger.

Databehandlere

Vi har underleverandører som drifter nettsidene og kundesystemene våre, og har inngått avtaler om databehandling. Disse avtalene beskriver hvordan personopplysningene skal håndteres av våre underleverandører/databehandlere. Våre databehandleravtaler er skrevet i henhold til gjeldende personvernlovgivning.

Endringer i personvernerklæringen

Kunden aksepterer at Balder Apotek AS forbeholder seg retten til å gjøre endringer i Personvernerklæringen fortløpende.

Balder Apotek AS plikter å varsle Kunden om vesentlige endringer i personvernerklæringen. Vesentlige endringer inkluderer ethvert forhold som i større grad innskrenker Kundens rettigheter, eller som endrer partenes forpliktelser eller rettigheter for øvrig. Melding om vesentlige endringer skal sendes per epost til den epostadressen som er angitt som kontaktadresse for kundeforholdet.

Motta gode tilbud

Meld deg på vårt nyhetsbrev og bli den første til å få nyheter og gode tilbud!