Med effektive ingredienser og muligheten for et skreddersydd hudpleieprogram holder Medik8 det de lover, og mer til! Dette er hudpleieserien for deg som vil ha høy kvalitet og raske resultater.

Med vitenskap og innovasjon som viktige begreper har engelske Medik8 bygget en hudpleieserie proppfull av potente og svært godt dokumenterte ingredienser, som gir fantastiske resultater på huden.

Ved å ta utgangspunkt i ulike hudtilstander, som anti age, uren hud, pigmentering og rødhet, sikter de produktene direkte inn på de utfordringene du vil ha hjelp med, og gir deg muligheten til å skreddersy hudpleieprogrammet etter dine behov.

CSA-prinsippet

Medik8 er en serie som jobber med flere ulike hudtilstander, men er først og fremst en anti age-serie. Riktig nok for alle aldre. Serien bygges rundt et prinsipp som heter CSA, som står for C-vitamin, solbeskyttelse og A-vitamin. Dette er de tre kjernene i anti age-behandling, der C-vitamin og solbeskyttelse skal benyttes på dagtid, og A-vitamin på kveldstid.

C-vitamin er en kraftig antioksidant som motvirker skader fra frie radikaler. Dette er viktig fordi vi vet at frie radikaler skaper skader som går direkte på tidlig aldring av huden, som blant annet å hemme produksjon av kollagen og elastin, noe huden trenger for å holde seg fast og fyldig. Ytre faktorer som sol og forurensning spiller inn ved dannelsen av frie radikaler. Derfor er C-vitamin en viktig ingrediens til bruk på dagtid.

Solbeskyttelse er steg nummer to, og et vel så viktig produkt. Vi vet at solen er den aller største årsaken til at huden eldes, og er også direkte årsak til pigmentering. Å bruke solbeskyttelse hver dag er derfor en viktig del av Medik8’s rutine.

A-vitamin (retinol) er den ingrediensen som har desidert best dokumentasjon mot aldring, i form av blant annet raskere turnover (at huden fornyer seg raskere) og ved at den stimulerer kollagensyntesen. Begge viktige faktorer for en jevnere, glattere og mer glødende hud. Derfor brukes A-vitamin som standard ingrediens for alle som bruker Medik8 og som ønsker å motvirke aldring. En bonus er at A-vitamin også er en superhelt mot akne. Den har svært god effekt mot uren hud, og det er også A-vitamin som brukes som legemiddel i behandling av alvorlig akne.

Slik bygger du hudpleierutinen din

Medik8 har et enormt produktutvalg som gir deg mange valg, og muligheten til virkelig å skreddersy et program som passer din hud. Men med et stort sortiment kan det også være vanskelig å finne akkurat de produktene som vil passe deg. Her får du noen råd om hvordan du kan gå fram.

Rutinen

Hudpleierutinen bygges opp på den måten at du velger produkter ut fra hudtilstand, altså det du ønsker å forbedre med huden. Det være seg aldringstegn, pigmentering, urenheter eller rødhet.

Steg 1 er rens. Her finnes det mange ulike varianter. Hvilken rens du velger avhenger i stor grad av hvilken type rens du liker å bruke med tanke på konsistens og hvilken hudtype/hudtilstand du har. Velg den som best møter dine behov og preferanser.

Steg 2 i rutinen er et serum. Det er her skytset virkelig kommer. Serum er fullpakket med aktive ingredienser, som trenger godt inn i huden, og er det produktet som virkelig kan gjøre en forskjell. Disse er i stor grad ingrediensbasert og målrettet mot ulike hudtilstander.

Steg 3 er fuktighetskrem og solfaktor. Hos Medik8 er dette ofte samme produkt, da dagkrem og solfaktor kombineres. I de tilfellene trenger du ikke annen solkrem i tillegg, men samme regler gjelder selvfølgelig her, for bruk av solkrem. Skal den gi beskyttelse hele dagen, må påføring gjentas gjennom dagen.

Finn dine favoritter

Hvilke produkter du velger avhenger rett og slett av hva du ønsker at produktene skal gjøre for huden din. Rens og dagkrem kan velges ut fra preferanse og hudtilstand. Det samme gjelder serum, men her er utvalget stort, så her får du noen gode tips for hvordan du velger.

Anti Age og pigmentering

Vitamin C

Perfekt for: deg som ønsker beskyttelse mot faktorer som forårsaker tidlig aldring, eller som vil motvirke pigmentering. ‘

Som CSA-prinsippet sier, så er det hensiktsmessig å bruke vitamin C på dagtid. Liker du en rask løsning, eller ikke har brukt så mye C-vitamin før, kan du velge dagkremen Daily Radiance Vitamin C og bruke denne alene. Denne gir også solfaktor 30. Ønsker du en ekstra dose av vitaminet kan du kombinere den med et serum. C-tetra serum passer alle, også de med sensitiv hud. Pure C15 serum er et kraftig serum for de med normal/frisk hud, mens Super C30 er for de med en robust, moden hud, gjerne med dype aldringstegn. Du kan også velge å kombinere C-vitamin serum med en annen dagkrem fra serien, hvis det er behov du tenker du også har lyst til å ta hensyn til. Her er det bare å mixe og matche!

Har du behov for ekstra effekt mot pigmetering anbefaler vi å kombinere Vitamin C-serum med produkter fra serien Medik8 White Balance. Disse produktene inneholder vitamin C i kombinasjon med andre pigmentdempende ingredienser, som oxyreservatrol, melkesyre og niacinamid. Fantastiske og effektive ingredienser.

Retinol

Perfekt for: deg som vil jobbe aktivt mot aldringstegn og pigmentering. Både forebyggende og reparerende. Også perfekt for deg som sliter med uren hud, ung som voksen.

Som kveldsprodukt er det anbefalt å bruke et retinolprodukt hvis du ønsker å motvirke hudaldring eller akne. Her er det mange produkter å velge mellom. Husk at retinol er et veldig aktivt stoff som kan gi bivirkninger som tørrhet, rødhet og irritasjon hvis man bruker for høy konsentrasjon, for fort. Det er derfor viktig å begynne med et serum med lav konsentrasjon av retinol, og heller øke i konsentrasjonen når huden har blitt vant til ingrediensen.

Hvis du vil ha et klassisk serum med vitamin A, velger du serumene retinol 3TR, 6TR eller 10TR. Hvilken av dem du velger avhenger av om du er nybegynner av retinol, eller har en robust hud som er vant til ingrediensen. Disse finnes også i mer intense varianter som heter 3TR+ Intense, 6TR+ Intense og 10TR+ Intense. Disse har de samme målgruppene som nevnt (fra sensitiv til robust hud), men har en booster (Climbazol) som gjør produktet ekstra effektivt. Her er det bare å prøve seg fram med tanke på hva huden din tåler. De fleste (som ikke har sensitiv hud) kan begynne på 6TR eller 6TR+ Intense.

Det finnes også flere former for Vitamin A-produkter du kan velge mellom. Produktet Night Ritual Vitamin A er en nattkrem som passer bra for deg som vil ha en rask løsning eller som ikke har brukt så mye vitamin A tidligere. Denne kan også kombineres med A-vitamin serum. Produktet Crystal Retinal inneholder en ekstra effektiv Vitamin A-variant (retinal) og passer for de med voksen hud med synlige aldringstegn, og også de som sliter med akne. R-retinoate er også ekstra effektiv, men kan også brukes av de med sensitiv hud. R-Retinoate Intense er en nattkrem som inneholder både retinol, peptider og hyaluronsyre – en alt-i ett-nattkrem. Den er såpass innholdsrik at du ikke trenger serum eller annen krem. Når huden er i ro om natten er den ekstra mottagelig for fuktighetsgivende og reparerende ingredienser. Så dette er det beste Medik8 har å by på!

Ta utgangspunkt i din hud og dine behov og plukk ut den retinolvarianten som passer deg best. Er du usikker på hva du skal velge? Spør vår hudpleier om hjelp på kundeservice@lynxapotek.no, eller bruk vår LiveChat!

Uren hud og akne

Har du utfordringer med urenheter, kviser og akne, enten en ung hud, eller voksen, vil du dra nytte av produktene som heter Medik8 Blemish. Som nevnt over er retinol (vitamin A) også en svært gunstig ingrediens mot akne, så kombiner gjerne disse produktene med et retinol-serum.

Ellers i Blemish-serien finnes både rens, serum, peeling pads, maske og krem. Peeling pads er super-effektivt for å få bort døde hudceller og for å få huden til å fornye seg. Et hero-produkt mot urenheter og akne. Bruk dette etter rens, før serum, så motvirkes urenheter, og huden blir ekstra mottakelig for serumet du påfører etterpå. Ingredienser som bygger Blemish-serien er blant annet salisylsyre, mandelsyre og niacinamid. Alle effektive mot urenheter.

Rødlig hud

Er du plaget med rødhet, sensitivitet og irritasjoner i huden, så har Medik8 en egen serie tilpasset dette. Calmwise er en serie som er utviklet for å forsterke hudens lipidbarriere (barrieren som beskytter huden), motvirke stressende miljøfaktorer og for å berolige og lindre en rød og sensitiv hud. Serien beatår av rens, serum og dagkrem, der dagkremen har en grønn farge som også er med på å kamuflere rødhet. Viktige ingredienser i denne serien er vitamin E, Alfa-bisabolol, Aloe vera og Teprenone. Produktene kan også brukes som hudpleie for de som har rødhet og sensitivitet i forbindelse med rosacea og eksem.

Tilleggsprodukter

For å fullføre og finjustere hudpleierutinen din kan det også være lurt å investere i noen tilleggsprodukter, som øyekrem, som tar ekstra vare på den sarte huden rundt øynene, en peeling som gjør at produktene du bruker trenger godt inn og får maksimal effekt, eller ansiktsmasker, som gir huden et skikkelig boost.

Glem heller ikke at all hud trenger fukt for å opprettholde en sunn og frisk hudbarriere. Er ikke hudbarrieren intakt vil den ha stor sannsynlighet for å bli rød, irritert eller for å utvikle urenheter. En rød og irritert hud bør heller ikke utsettes for sterke ingredienser som retinol, så mangel på fukt kan derfor sette en brems på hudpleieruitnen din. Så sikre at huden alltid får nok fukt. Det gjelder også uren hud. Hyaluronsyreserumene til Medik8 gir intenst med fukt og kan kombineres med alle serier. Det kan også benyttes før andre serum

Lurer du på hva som passer deg og din hud? Spør vår hudpleier på kundeservice@lynxapotek.no, eller bruk vår LiveChat, så får du råd og veiledning!